Şarkı Listesi          

Şarkıcı Listesi

 

Ebru Gündeş Kimdir


Ebru Gündeş (d. 12 Ekim 1974, İstanbul), sunucu, dizi oyuncusu, ses sanatçısı.

oğum adı Ebru Gündeş
Doğum 12 Ekim 1974 İstanbul, Türkiye
Meslekler Şarkıcı, Oyuncu, Sunucu
Köken Türk
Etkin yılları 1993-günümüze
Tarzlar Fantezi, Arabesk
Plak şirketi Raks Müzik (1993-1999)
Universal Müzik (1999-2003)
Erol Köse (2003-2004)
Emre Plak (2004-günümüz)
Resmî sitesi www.ebrugundes.com.tr

Hayatı
Konfeksiyon işçisi iken[kaynak belirtilmeli] Neşe Demirkat ile tanışan Gündeş, Koral Sarıtaş ile Selçuk Tekay'in bulunduğu Marş Müzik Yapım ile anlaşır. Gündeş, albüm hazırlıklarına başlamadan önce Emel Sayın´a vokalistlik yapmıştır. Azeri iş adamı Reza Zarrab'la evlenmiştir. 15 Ekim 2011 de kızı Alara'yı kucağına alarak anne olmuştur.

Müzikal Kariyeri
1993-1996 arası
1993 yılında 'Tanrı Misafiri' adlı ilk albümü piyasaya çıkar. Selçuk Tekay´ın prodüktörlüğünü, Özkan Turgay´ın aranjörlüğünü yaptığı albümde Gündeş, ilk albümünde milyonluk satış rakamına ulaşır.
Ebru Gündeş, ilk albümün ardından hemen ikinci albümün hazırlıklarına başlar ve ertesi yıl 'Tatlı Bela' yayınlanır. Genç sanatçı, 'Tatlı Bela'da bu sefer ağırlıklı olarak slow ve romantik parçalar seslendirir. Bu albümle Gündeş, 1995 yılında 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri´nde 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülünü alır.
'Ben Daha Büyümedim' adlı üçüncü albümü 1995 yılında çıkar. Albüm, 'Fırtınalar' adlı ilk hitiyle ses getirirken Gündeş, 'Ben Daha Büyümedim' ve 'Çok mu Gördünüz' adlı parçalarla eleştirilere sitem eder. Bu albüm, Ebru Gündeş´in müzik hayatında Serdar Ortaç´la olan birlikteliğin de başlangıcı olur. Ebru Gündeş, 1996'da 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülü ve Yılın En İyi Şarkısı ödülünü alarak geceye damgasını vurur.
'Kurtlar Sofrası' adlı dördüncü albümü 1996 tarihinde çıkar. Bu arada oyunculuk tekliflerini de değerlendiren Ebru Gündeş, albümlerinin ismini taşıyan televizyon dizilerinde başrol alır.
1998-2000 arası
İki yıllık bir aranın ardından 1998 yılında 'Sen Allahın Bir Lütfusun' adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır. Albüm, Selçuk Tekay´ın yanında Kerem Ökten´in yönetmenliği ve aranjörlüğünde gerçekleşir. Albümle aynı adı taşıyan Serdar Ortaç imzalı parça, Sen Allahın Bir Lütfusun, başta 1998 yılının ödüllerini verildiği 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülünü Ebru Gündeş'e 4. ve son kez kazandırmakla beraber, yine aynı ödül töreninde yılın en iyi şarkısı ödülüne aday gösterilir. 'Sen Allahın Bir Lütfusun' albümünde on iki şarkı yer alır.
Ebru Gündeş 1999 yılında hayranlarının karşısına yepyeni bir albümle çıktı. 'Dön Ne Olur' adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında , basın mensupları önünde beyin kanaması geçiren 25 yaşındaki Ebru Gündeş, bir süre hastanede kaldıktan sonra, uzun bir süre de dinlenerek hayranlarından uzak kaldı. Ebru Gündeş´in 'Dön Ne Olur' albümü milyon barajını geçerek büyük bir rekora imza attı[kaynak belirtilmeli]. Tarık Ağansoy´un düzenlemelerini yaptığı albümde, genç söz yazarı ve bestecilerin de parçaları bulunuyor. Sezgin Büyük, Altan Çetin, Sinan Özşeker, Ertuğrul Polat, Hakkı Yalçın´ın yanı sıra Sezen Aksu´nun unutulmaz 'Hata' parçası da albümde yer alıyor.
Uzun bir süre dinlenme döneminin ardından, ilk konserini 11 Mart 2000 gecesi Bostancı Gösteri Merkezi´nde veren Ebru Gündeş, konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği´ne bağışladı.

Diskografi
1993: Tanrı Misafiri
1994: Tatlı Bela
1995: Ben daha Büyümedim
1997: Kurtlar Sofrası
1998: Sen Allah'ın Bir Lutfusun
1999: Dön Ne Olur
2001: Ahdım Olsun
2003: Şahane
2004: Bize de Bu Yakışır
2006: Kaçak
2008: Evet
2011: Beyaz
2012: 13,5

Videografi
Yıl Şarkı Albüm
1992 Demir Attım Yalnızlığa Tanrı Misafiri
1993 Tanrı Misafiri Tanrı Misafiri
1993 Gel Diyemem Tanrı Misafiri
1994 Tatlı Bela Tatlı Bela
1994 Gurur Tatlı Bela
1995 Fırtınalar Ben Daha Büyümedim
1995 Sevme Yanarsın Ben Daha Büyümedim
1995 İki Gözüm İki Bulut Ben Daha Büyümedim
1997 Deli Divane Kurtlar Sofrası
1997 Sırnaşık Sevgilim Kurtlar Sofrası
1997 Yalancı Bahar Kurtlar Sofrası
1998 Sen Allah'ın Bir Lütfusun Sen Allah'ın Bir Lütfusun
1998 Erkekler Sen Allah'ın Bir Lütfusun
1999 Karayağızım Sen Allah'ın Bir Lütfusun
1999 Dön Ne Olur Dön Ne Olur
2000 Çingenem Dön Ne Olur
2000 Unuturum Dön Ne Olur
2000 Hata Dön Ne Olur
2001 Sensizim Ahdım Olsun
2001 Akıllı Ol Ahdım Olsun
2001 Seni Seviyorum Ahdım Olsun
2002 Telafi Ahdım Olsun
2002 Vazgeçmem Ahdım Olsun
2003 Alev Alev Şahane
2003 Ceza Mı Şahane
2004 Seninle Çok İşim Var Bize de Bu Yakışır
2005 Söyleyin Bize de Bu Yakışır
2005 Ben Seçilmem Seçerim Bize de Bu Yakışır
2006 Kaçak Kaçak
2007 İyi Şanslar Kaçak
2007 Hayatta Başarılar Diliyorum Kaçak
2008 Kızıl Mavi Evet
2009 Ölümsüz Aşklar Evet
2011 Ağlamayacağım Beyaz
2011 Beyaz Beyaz
2011 Aldırma Deli Gönlüm Beyaz
2012 Seni İstiyorum 13,5
2012 Sen Yoluna Ben Yoluma 13,5

Filmografi
Oyuncu Olarak
Yıl Yapım Rol
1993 Tanrı Misafiri Elif Altan
1995 Fırtınalar Ebru Gündeş
1997 Deli Divane Ebru
1999 Sen Allahın Bir Lütfusun Ebru
1999 Affet Beni Oyuncu
2006 İmkansız Aşk Ece Güneş

TV Programları
Ebru ile Emrah Şov
Ebru Gündeş'le İkinci Hayat
Ebru Gündeş Mega Show
Dön Ne Olur
Popstar Alaturka
Işın Show

Ödülleri
Yıl Ödül Töreni Kategori Sonuç
1996 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Türk Sanat Müziği Bayan Sanatçı Kazandı
1996 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri Yılın Şarkısı (Fırtınalar) Kazandı
1997 3. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçı Kazandı
1998 4. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk - Fantezi Kadın Sanatçı Adaylık
1999 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçı Kazandı
1999 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri Yılın Şarkısı (Sen Allah'ın Bir Lütfusun) Adaylık
2003 MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri Diamond Albüm (Ahdım Olsun) Kazandı
2004 MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri Diamond Albüm (Şahane) Kazandı
2004 10. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantazi Kadın Sanatçı Adaylık
2005 11. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantezi Kadın sanatçı Adaylık
2006 MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri Altın Albüm (Bize de Bu Yakışır) Kazandı
2007 MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri Platin Albüm (Kaçak) Kazandı
2007 13. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantazi Kadın Sanatçı Kazandı
2009 MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri Altın Albüm (Evet) Kazandı
2008 14. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantazi Kadın Sanatçı Adaylık
2010 37. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist Kazandı
2012 18. Kral Müzik Ödülleri Kral TV & Kral FM Özel Ödülü Kazandı
2012 39. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Fantezi Müzik Kadın Solisti Kazandı

Ekleyen:Havva

Ebru Gündeş Şarkıları, Video Klipleri

Rastgele Şarkıcılar

 
 
 

© Video Klip İzle, Albüm Dinle, Şarkı Sözleri | zindemuzik.com