Şarkı Listesi          

Şarkıcı Listesi

 

Gülşen Kimdir


Gülşen, (d. Gülşen Bayraktar, 29 Mayıs 1976, İstanbul), Türk pop şarkıcısı. Be Adam adlı ilk albümünü 1996'da yayınlayan ve oldukça başarılı bir çıkış yakalayan sanatçı "Gel Çarem", "Be Adam" ve "Saz Mı Caz Mı?" parçalarla yıla damgasını vurdu. İkinci albümü Erkeksen ilk albümü kadar başarılı olmazken üçüncü albümü Şimdi'nin başarısızlığı ile duraklama dönemine girdi. 3 yıllık sessizliğin ardından Of... Of...'u yayınladı ve bir Nazan Öncel parçası "Of... Of..." ile tüm listeleri alt üst ederek müziğe oldukça iyi bir dönüş yaptı. "Sakıncalı", "Nazar Değmesin", "Sarışınım", "Canın Sağolsun" ve "Adı Aşk Sebebimin" gibi hit parçalar sanatçının kariyerinde önemli rol oynamıştır. Son albümü Önsöz'den "Bi' An Gel", "Ezberbozan", "Önsöz" ve "Dillere Düşeceğiz Seninle" gibi hit parçalar video klipleriyle oldukça ilgi görmüş, ancak Marilyn Monroe ve Lady Gaga  gibi sanatçılara benzetilmesi ile gündeme gelmiştir.

Doğum adı     Gülşen Bayraktar
Doğum         29 Mayıs 1976 İstanbul, Türkiye
Uyruk         Türk
Meslekler     Şarkıcı, besteci
Etkin yılları     1996-günümüz
Tarzlar     Pop
Plak şirketi     Sony Music Entertainment (2009- )
        Rec By Saatchi (2007-2009)
        Erol Köse Production (2004-2007)
        Prestij Müzik (1998-2004)
        Raks Müzik (1996-1998)
Resmî sitesi     www.gulsenonline.com

Hayatı
Ordu kökenli bir ailenin çocuğu olarak 29 Mayıs 1976 tarihinde İstanbul'da doğdu. Şehremini Lisesi]]'ni bitirdikten sonra İTÜ Türk Müziği Bölümü'ne girdi. İlk albümü Be Adam'ı 1996 yılında Raks Müzik'ten çıkararak iyi bir çıkış yakaladı. Bu albümden "Gel Çarem", "Be Adam", "Saz Mı Caz Mı?" ve "Son Sözüm" olmak üzere 4 tane video klip yayınlandı. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde bu albüm ile beraber sanatçı, "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" dalında adaylık kazanmış, ancak ödülü Özlem Tekin almıştır. İlk albümünün yaklaşık olarak iki sene yayınladığı ikinci albümü Erkeksen ise 1999 yılında Prestij Müzik tarafından yayınlanmış ve bu albümden de "Yiğidim", "Delisin" ve "Gözü Karalım" isimli parçalara video klip çekilmiştir. Üçüncü albümü Şimdi'yi de 2001 yılında yine Prestij Müzik etiketiyle yayınlayan sanatçı, bu albümün promosyonunda ve bağlı olduğu müzik şirketinin içinde bulunduğu zor durum nedeniyle yalnızca "İhanet" isimli parçaya video klip çekmiştir.
28 Eylül 2004 tarihinde ise, sanatçının müzikal hayatındaki en önemli hitlerinden biri olan "Of... Of..."la aynı ismi taşıyan dördüncü stüdyo albümü Erol Köse Production etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Şarkının sözü ve müziği Türk pop müziğinin önemli bestecilerinden Nazan Öncel'e ait olan şarkı sanatçıya oldukça önemli bir başarı getirmiş ve bu yıl içerisinde Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Kadın Sanatçı" dalında aday olmuş ve bu kez bu ödülün sahibi olmuştur. Albümden yayınlanan diğer video klipler ise sırasıyla sözü ve müziği sanatçının kendisine ait olan "Sakıncalı", "Nazar Değmesin" ve bir Sezen Aksu şarkısı olan "Sarışınım" olmuştur. "Sarışınım"ın video klibi kısa bir süre gösterimde kalmış, ancak RTÜK tarafından daha sonra sansüre uğramıştır
21 Şubat 2006 tarihinde çıkardığı beşinci albümünün adı ise Yurtta Aşk Cihanda Aşk olarak belirlenmiş ve albüm yine Erol Köse Production'dan çıkmıştır. Albümün çıkış parçası olarak belirlenen ve bir Altan Çetin şarkısı olan "Ya Tutarsa" MTV listelerinde 3 numaraya kadar yükselmiş ve bu albümle Gülşen, Müyap Müzik Ödülleri'nden ödül almıştır. Albümle aynı adı taşyan şarkı, "Yurtta Aşk Cihanda Aşk" 2. video klip olurken, bir Halil Koçak bestesi olan "Canın Sağolsun" ise albümün 3. ve son video klip çalışması olmuştur. Bu video klipten sonra şirketi ve prodüktörü Erol Köse ile anlaşmazlığa düşen sanatçı, albümün promosyonunu yarıda kesmiş ve Rec By Saatchi'ye transfer olmuştur. Bu şirketten yayınladığı tek albüm olan Ama Bir Farkla ise 20 Ağustos 2007'de piyasaya sürülmüş, albümün ilk video klip şarkısı ise "Kara Böcükler" olmuştur. Şarkı, radyolardan destek alamadığı için liste başarısı gösterememiş ancak albümün ikinci video klibi "E Bilemem Artık", gerek radyolar gerekse müzik kanallarından destek alarak Billboard Türkçe Top 20 Listesi'nde 1 numaraya kadar yükselmeyi başarmış, ayrıca Avrupa radyo listelerinde ise 92 numaraya yükselmiştir. 3. video klip olarak ise "Su Gibi Geçerdi Zaman" belirlenmiş ancak şarkı bir kez daha radyolar tarafından çok fazla rağbet görmemiş, bu şarkı yerine ise radyocular "Muhtelif Zamanlarda" isimli parçayı ön plana çıkarmışlardır. Nitekim bu şarkı, video klibi olmamasına karşın Türkiye listesinde 9 numaraya kadar yükselmeyi başarmıştır.
2008 yazı için yeni bir imaj ile dinleyicilerinin karşısına çıkan sanatçı, latin bir şarkı olan Yapamazsan Yok'u önce dijital platformda yayınlanmış, arkasından ise şarkı piyasaya sürülmüştür. Bu şarkı da listelerde 3 numaraya yükselmiştir. Yine aynı yıl içerisinde, genç yaşta hayatını kaybeden ünlü müzisyen Uzay Heparı'nın anısına yapılan albümde, daha önce Sertab Erener tarafından yorumlanan "Sakin Ol" isimli parçayı yeniden yorumlamış ve şarkı video klip desteği olmadan 7 numaraya yükselmiştir.
24 Aralık 2009'da ise 7. stüdyo albümü Önsöz, Sony Music Entertainment tarafından piyasaya sürülmüştür. Sanatçı bu albümde ünlü aranjör Ozan Çolakoğlu ile çalışmış, albümün ilk video klibi ise Bi' An Gel olmuştur.Bu parçayla listelere hızlı bir giriş yapan Gülşen, uzun bir süre listelerde 1 numarada kalmıştır.Sanatçı çok geçmeden 2. klibini mart ayında Ezberbozan adlı şarkısına çekmiştir.Bu şarkıyla da listelerde kısa sürede 1 numaraya yükselen Gülşen 2010'un hitlerinden birisine imza atmış, şarkı büyük ilgi görmüştür. Özellikle sözleriyle dikkat çeken Ezberbozan, gitar ve flütün başrolde olduğu düzenlemesiyle de sanatçının diskografisinde farklı bir yer edinmiştir. Önsöz'ün 3. klibi haziran ortalarında albüme ismini veren parçası Önsöz'e çekilmiştir. Albümün 4. ve şimdilik son klibi Dillere Düşeceğiz Seninle ise Ekim ayının son günlerinde çekilmiş 2 Kasım 2010 tarihinde yayınlanmıştır. Albümün sevilen parçalarından olan Dillere Düşeceğiz Seninle'nin klibi gotik bir tema içermektedir.

Diskografi
Yıl.....Albüm-Single adı........Yapımcı
1996....Be Adam................    Raks Müzik
1999....Erkeksen................Prestij Müzik
2001....Şimdi...................Prestij Müzik....
2004....Of... Of................Erol Köse Prod.
2005....2005 Özel...............Erol Köse Prod.
2006....Yurtta Aşk Cihanda Aşk..Erol Köse Prod.
2007....Mucize..................Üçüncü Göz İletişim
2007....Ama Bir Farkla..........Rec By Saatci
2008....Yapamazsan Yok..........Rec By Saatci        
2009....Önsöz...................Sony Music....
2011....Yeni Biri...............Doğan Music Company
2011....Sözde Ayrılık...........Doğan Music Company....

Video klipleri
Yıl....Şarkı....................Albüm
1996....Gel Çarem...............Be Adam
1996....Be Adam.................Be Adam
1996....Saz mı Caz mı?..........Be Adam
1997....Son Sözüm...............Be Adam
1998....Yiğidim.................Erkeksen
1999....Delisin.................Erkeksen
1999....Gözü Karalım............Erkeksen
2001....İhanet Şimdi............Erkeksen
2004....Of... Of................Of... Of...
2005....Sakıncalı...............Of... Of...
2005....Nazar Değmesin..........Of... Of...
2005....Sarışınım...............Of... Of...
2005....Of... Of....(Remix).....2005 Özel
2006....Ya Tutarsa..............Yurtta Aşk Cihanda Aşk
2006....Yurtta Aşk Cihanda Aşk..Yurtta Aşk Cihanda Aşk
2006....Canın Sağolsun..........Yurtta Aşk Cihanda Aşk
2007....Adı Aşk Sebebimin.......Mucize
2007....Kara Böcükler...........Ama Bir Farkla
2007....E Bilemem Artık.........Ama Bir Farkla
2008....Su Gibi Geçerdi Zaman...Ama Bir Farkla
2008....Yapamazsan Yok..........Yapamazsan Yok
2010....Bi' An Gel..............Önsöz
2010....Ezberbozan..............Önsöz
2010....Dillere Düşeceğiz Seninle Önsöz
2011....Yeni Biri...............Yeni Biri
2011....Sözde Ayrılık...........Sözde Ayrılık
2012....Seyre Dursun Aşk........01 (Ozan Çolakoğlu albümü)

Ödüller ve Adaylıkları
Yıl....Aday gösterilen çalışma Ödülü veren organizasyon....   Ödül.............................Sonuç
1997....Gülşen.................Kral TV Video Müzik Ödülleri...En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı.Adaylık
1999....Gülşen.................Kral TV Video Müzik Ödülleri...En İyi Pop Kadın Sanatçısı.......Adaylık
2004....Gülşen.................İstanbul FM Altın Ödülleri.....Altın Ödül.......................Kazandı
2005....Gülşen.................Kral TV Video Müzik Ödülleri...En İyi Pop Kadın Sanatçısı.......Kazandı
2005....Of Of...................Kral TV Video Müzik Ödülleri...Yılın Şarkısı....................Kazandı
2005....Of Of...................Altın Objektif Ödülleri........Yılın Şarkısı....................Kazandı
2005....Of Of...................Altın Objektif Ödülleri........Yılın Klibi......................Kazandı
2005....Of Of...................Magazin Gazetecileri Derneği...Yılın Klibi......................Kazandı
2005....Of Of...................Magazin Gazetecileri Derneği...Yılın Şarkısı....................Kazandı
2005....Of Of...................Altın Kelebek Ödülleri.........Yılın Şarkısı....................Kazandı
2005....Gülşen.................Altın Kelebek Ödülleri.........En İyi Türk Pop Müziği Kadın Solist.Kazandı
2007....Yurtta Aşk Cihanda Aşk.MÜ-YAP Müzik Ödülleri..........Altın Albüm......................Kazandı
2008....Gülşen.................Powertürk Müzik Ödülleri.......En İyi Kadın Sanatçı.............Adaylık
2008....Gülşen.................Kral TV Video Müzik Ödülleri...En İyi Pop Kadın Sanatçısı.......Adaylık
2011....Bi' An Gel.............Kral TV Video Müzik Ödülleri...En İyi Klip......................Adaylık
2011....Önsöz..................Siyaset Dergisi Ödülleri.......Yılın Albümü.....................Kazandı
2011....Önsöz..................AB Kalite Ödülleri.............Yılın Albümü.....................Kazandı
2011....Önsöz..................Quality Dergisi Ödülleri.......En Quality Albüm.................Kazandı
2012....Yeni Biri...............Pal FM Ödülleri................En İyi Single....................Kazandı
2012....Gülşen.................Siyaset Dergisi Ödülleri.......En İyi Söz Ve Beste Yazarı.......Kazandı
2012....Sözde Ayrılık..........Siyaset Dergisi Ödülleri.......Yılın Şarkısı....................Kazandı
2012....Sözde Ayrılık..........Gerçek Pop Ödülleri............En İyi Tekli.....................Adaylık
2012....Sözde Ayrılık..........Gerçek Pop Ödülleri............En İyi Video.....................Adaylık
2012....Gülşen..................Gerçek Pop Ödülleri............En İyi Kadın Sanatçı.............Adaylık

Ekleyen:Zinde Müzik

Gülşen Şarkıları, Video Klipleri

Rastgele Şarkıcılar

 
 
 

© Video Klip İzle, Albüm Dinle, Şarkı Sözleri | zindemuzik.com