Şarkı Listesi          

Şarkıcı Listesi

 

Haifa Wehbe Kimdir


Haifa Wehbe

Hayfa Vehbi

F1 Powerboat Dünya Şampiyonası konseri, Abu Dhabi
Genel bilgiler
Doğum adı ????? ????
Doğum 10 Mart 1976 Mahrouna, Lübnan
Meslekler Şarkıcı, Oyuncu
Köken Şii
Etkin yılları 2002-günümüze
Tarzlar Pop müzik, Arap müziği, Lübnan müziği
Plak şirketi Rotana
Resmî sitesi HaifaWehbe.com


Hayfa Vehbi (Arapça: ????? ???? - d. 10 Mart 1976, Mahrouna, Lübnan) Lübnanlı manken, aktris ve şarkıcı. Lübnanlı bir baba ve Mısırlı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Vehbi, Miss Lübnan güzellik yarışmasında ikinci olarak ünlenip, 2002 de ilk müzik albümü Houwa El-Zaman ı (Arapça: ?? ?????) yayınlamasıyla dikkat çekti. Müziğinin yanında seksi görüntüsü ve fotoğraflarıyla dikkat çekip genel olarak Orta Doğu nun seks sembolü olarak görülmektedir. Şu ana dek dört stüdyo albümü yayınladı ve 2008 de Pepsi nin yapımcılığını üstlendiği Sea of Stars (Yıldızların Denizi) filmiyle sinemaya atıldı. Vehbi, Arap dünyasının en ünlü kadın şarkıcılarından biri olup, Lübnanlı şarkıcılar arasında en başarılılarından biri olarak görülmektedir. 2006 da People tarafından en güzel 50 insan listesinde yer aldı.


İlk yılları

Vehbi, Güney Lübnan a yakın küçük bir Şii tarım kasabası olan Mahrouna da, Lübnanlı bir baba ve Mısırlı bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. Kısa bir süre sonra ailesi Beyrut a taşındı. Vehbi, burada caz ve R&B dinlemeye başladı. Küçük yaşında da mankenliğe adım attı. 16 yaşında Miss Güney Lübnan oldu. Bu nedenle Miss Lübnan yarışmasına katılma hakkı kazansa da 18 yaşında Nadim Anntar ile evlendiği ve Zeineb adında bir kızı olduğu için yarışmadan diskalifiye edildi.

Vehbi ayrıca ünlü Arap şarkıcı George Wassouf un klibinde oynayarak adını duyurdu. 1996 da, yüzden fazla dergiye kapak olmuştu.

Kariyeri

Houwa El-Zaman (2002-2003)

2002 de Vehbi, Houwa El-Zaman (Arapça: ?? ?????, Türkçe: Zamanı Geldi ) adlı ilk albümünü yayınladı. İlk single ı Agoul Ahwak ın (Arapça: ???? ?????, Türkçe: Seni Sevdiğimi Söylüyorum ) kazandığı popülerliğin yardımıyla ilk albümü büyük bir başarı kazandı.

Baddi Eish ve Televizyon Kariyeri (2004-2007)

Vehbi ikinci albümü Baddi Eesh i (Arapça: ??? ???, Türkçe: Yaşamak İstiyorum ) 2005 yılının ilk aylarında yayınladı ve ilk single ı Ya Hayat Albi ile bu albüm de büyük başarı kazandı. Lübnanlı politikacı Rafik el-Hariri ye düzenlenen suikasttan sonra yayınlanan albüme adını veren şarkı insan haklarının en temelini oluşturan özgürlük hakkındaydı. Bir sonraki single ı Ana Hayfa (Arapça: ??? ?????, Türkçe: Ben, Hayfa ), bugüne kadarki en başarılı ve ünlü single ı oldu. 2006 da Bus al-Wawa (Arapça: ??? ??????, Türkçe: Öp Bebeği ), single ı yayınlandı. Bu şarkı daha sonra bir Pepsi reklamında kullanıldı. Şarkı ayrıca 2006 yılında Radio Scope ve Sawt Al Musika tarafından yapılan anketlerde 2006 yılının en iyi şarkısı olarak seçildi.

Temmuz 2005 te, Vehbi, Arap dünyasından 14 ünlü isimle beraber, dünyada canlı yayınlanan Arap reality şov Al-Wadi (Arapça: ??????, Türkçe: Çiftlik (Ünlüler Çiftliği‎) de yer aldı.

Vehbi, İtalyan televizyon kanalı Rai Uno nun Roma, Piazza Navona da düzenlediği konserde yer alarak, bu kanala çıkan ilk Arap sanatçısı oldu. Birçok ünlü isim ve modacının önünde sahne aldı. Vehbi, Arap dünyası dışındaki sanatçılarla da çalıştı. 10 Haziran 2006 da Vehbi, Arap dünyasında rapçi 50 Cent ile düet yapan ilk sanatçıydı. Rapçi nin Lübnan daki ilk konserinde Vehbi, 50 Cent ten önce sahne almıştı. 2006 yazında ise Pepsi ile anlaşan Vehbi, 2006 FIFA Dünya Kupası sırasında yayınlanan Pepsi reklamlarında futbol yıldızı Thierry Henry ile oynadı.

Film kariyeri ve Habibi Ana (2008-2009)

Vehbi, 2008 yılının başında yapımcılığını Pepsi nin üstlendiği Sea of Stars (Yıldızların Denizi) filminde Carole Samaha, Ahmad el Sherif, Wael Kfoury, Brigitte Yaghi ve Ruwaida al-Mahrooqi ile oynadı.

4 Temmuz 2008 de Vehbi, üçüncü albümü Habibi Ana yı (Arapça: ????? ???, Türkçe: Aşkım ) yayınladı. 15 şarkıdan oluşan albümün çıkış şarkısı Mosh Adra Astana oldu. Orta Doğu daki albüm satışları, Hayfa nın oyunculuk ve sinema kariyerine odaklanması ve promosyona vakit ayırmaması nedeniyle albümün satışları beklenenden düşük oldu.

2009 da Vehbi, büyük gişe rakamlarına ulaşan Mısır filmi Dokkan Shehata da oynadı. Filmin yapımcısı Khaled Youssef tu. Haziran 2009 da yayınlanan film, kısa sürede Orta Doğu da büyük bir başarıya ulaştı.

Baby Haifa (2010-günümüz)

Uzun bir aradan sonra, Vehbi Baby Haifa adını verdiği bir çocuk albümü yayınladı. Mart 2010 da yayınlanan albüm Rotana şirketinden yayınlandı.

Vehbi, Mısır filmi Leilet El-Baby Doll filminde oynamak için anlaşsa da yoğun programı nedeniyle bu proje iptal edildi. Şarkıcı 2011 de prodüktör Muhammad Al Sabki ile başka bir film için çalışmak için anlaştı.

Nisan 2010 da Vehbi, Fransız DJ David Vendetta nın albümü Vendetta da Yama Layali şarkısında yer aldı. Vehbi şu an beşinci stüdyo albümü üstünde çalışmaya devam etmekte. Bir röportajında albümün 2011 yazında yayınlayacağını açıkladı.

Diğer işleri

Vehbi bazı projelerde televizyon sunucusu olarak görev almaktadır. Ayrıca kendi elmas mücevherat koleksiyonunu tasarlamıştır.

Diskografi

Stüdyo albümleri

  • Houwa El-Zaman (2002)
  • Baddi Eesh (2005)
  • Habibi Ana (2008)
  • MJK  Malikat Jamal Kon (2012)

Diğer albümler

  • Baby Haifa (2010)

Film müzikleri

  • 2008: Sea of Stars

Single lar

  • 80 Million Ehsas
  • Enta Tany
  • Yama Layali
  • Samaani

Filmografi

Filmler

  • Sea of Stars - July, 2008
  • Dokkan Shihata - June 2009

Televizyon

  • Al Wadi (2005) - Fransız reality show La Ferme Célébrités in Arap versiyonu

Ödüller

  • 2002: Mısır, Altın Ayı Ödülü
  • 2004: Mısır, En İyi Genç Kadın Şarkıcıne Young Female Arab Singer
  • 2005: Murex d Or ödülü Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı
  • 2006: Murex d Or ödülü Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı
  • 2009: Murex d Or ödülü En Ünlü Lübnanlı Şarkıcı
  • 2010: Murex d Or ödülü En İyi Şarkıcı/Oyuncu
  • 2010: ART Ödülü, (Mısır filmi Dokkan Shehata )

kaynak wikipedi

Ekleyen:Zinde Müzik

Haifa Wehbe Şarkıları, Video Klipleri

Rastgele Şarkıcılar

 
 
 

© Video Klip İzle, Albüm Dinle, Şarkı Sözleri | zindemuzik.com