Şarkı Listesi          

Şarkıcı Listesi

 

Miley Cyrus Kimdir


Doğum adı     Destiny Hope Cyrus Adını yasal olarak Miley Ray Cyrus olarak değiştirdi.)
Doğum          23 Kasım 1992 Nashville, Tennessee, ABD
İlişki(ler)i     Liam Hemsworth (2009-Günümüz)
Meslekler     Şarkıcı, oyuncu, söz yazarı, gitarist, piyanist
Köken          Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Etkin yılları   2001-günümüz
Çalgılar       Vokal, gitar, piyano
Tarzlar       Pop, Teen pop
Plak şirketi  Walt Disney (2006—2010)
                 Hollywood (2007—2012)
Resmî sitesi  MileyCyrus.com  

Miley Ray Cyrus, (d. Destiny Hope Cyrus, 23 Kasım 1992) Amerikan oyuncu, şarkıcı ve söz yazarı. Cyrus, bir Disney televizyon dizisi olan Hannah Montana'daki Miley Stewart/Hannah Montana rolüyle bilinmektedir.Altın Küre Ödülleri ve Broadcast Film Critics Association Ödülleri'ne aday gösterilmiştir. 2012 yılında oyuncu Liam Hemsworth ile nişanlanmıştır.
Nashville, Tennessee'de doğmuştur.  Leticia " Tish " ve country şarkıcısı Billy Ray Cyrus'un kızıdır. Christopher Cody ve Trace(Los Angeles'taki Metro Station adlı elektro rock grubunun solisti ve gitaristi)adlarında iki üvey ağabeyi vardır.  Ayrıca Brandy adında bir üvey ablası, Braison adında bir erkek kardeşi ve Noah adında, Miley gibi aktris olan bir kız kardeşi vardır. Anne ve babası onun iyi bir geleceği olacağını düşünerek ona Destiny Hope(İngilizce'de, Destiny kader, Hope da umut demektir.)adını vermişlerdir. Sonraları sürekli gülümsediği için önce Smiley, sonra da Miley lakabını almıştır.Ayrıca Miley'nin ablası (Brandy) Miley'in yanında çalıyordu.
Heritage orta okulunda okudu ve orada amigo kız takımındaydı. Artık Options For Youth(Gençler İçin Seçenekler) adında bir okula gitti. Ayrıca Hannah Montana setinde özel öğretmeni de vardır. Anne ve babasının, Tennessee dışındaki çiftliğinde büyüdü. Miley Cyrus'ı üne kavuşturan dizi-film Hannah Montana, 2011 Mart ayında resmi olarak sona erdi. Miley dizide yer alan şarkılardan oluşan bir Greatest Hits albümü hazırladı.

Oyunculuk
Cyrus, ailesi Kanada'ya taşındığında, 9 yaşındayken rol yapmaya ilgi duymaya başladı. İlk rolü, babasının oynadığı Doc adlı bir dizide, misafir oyunculuktu. Dizide, Kylie adlı bir kızı canlandırdı. 2003'te, Tim Burton'un yönettiği Büyük Balık adlı filmde, genç Ruthie'yi canlandırdı. Ayrıca Rhonda Vincent'ın If Heartaches Have Wings adlı müzik videosunda da oynadı.2008'nin Aralık ayında başladığı bir film olan Hannah Montana:The Movie yi bitirdi.Bu film Los Angeles ve Tennesee'de çekildi.Film Türkiye'ye 15 Mayıs 2009'da geldi. 28 Ağustos 2009'da son albümü The Time of Our Lives'i çıkardı. Türkiye'de 16 Nisan 2010'da gösterime giren olan The Last Song'ta Liam Hemsworth ile birlikte oynuyor.Ayrıca Miley'nin kendi otobiyografisini yazdığı "Miles to go" yani "Millerce gitmek" adlı bir kitabı vardır.Rol hayatı boyunca birçok dizide konuk oyuncu olarak da rol almıştır. Disney Channel dizisi Hannah Montana 23 Nisan 2011 Cumartesi günü finalini yapmıştır. [Disney Channel Türkiye'de] "Can't Be Tamed" adlı albümünü 2010 yılının Mayıs ayında çıkarmış ve aynı isimli şarkısına klip çekmiştir. 2010 yılında Rock Mafia adlı sanatçının "The Big Bang" adlı şarkısının klibinde Kevin Zegers'la oynamıştır.

Diskografi
Stüdyo albümleri
    Meet Miley Cyrus (2007)
    Breakout (2008)
    Can't Be Tamed (2010)

EP'ler
    The Time of Our Lives (2009)
    iTunes Live from London (2009)

Konser albümleri
    Best of Both Worlds Concert (2008)

Soundtrack'lar
    Hannah Montana (2006)
    Hannah Montana 2 (2007)
    Hannah Montana: The Movie (2009)
    Hannah Montana 3 (2009)
    Hannah Montana Forever (2010)

Filmleri
Filmler
Yıl     Başlık
2003     Big Fish
2007     High School Musical 2
2008     Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert
2008     Bolt
2009     Hannah Montana: The Movie
2009     The Last Song
2010     Sex and the City 2
2011     Justin Bieber: Never Say Never
2011     LOL: Laughing Out Loud
2011     So Undercover

Dizi
Yıl     Başlık
2001–2003     Doc
2006–2011     Hannah Montana
2006         The Suite Life of Zack and Cody
2006–2008     Disney 365
2007           The Replacements
2007–2008     The Emperor's New School
2009           The Suite Life on Deck
2011           Saturday Night Live

Ekleyen:Admin

Miley Cyrus Şarkıları, Video Klipleri

Rastgele Şarkıcılar

 
 
 

© Video Klip İzle, Albüm Dinle, Şarkı Sözleri | zindemuzik.com