Şarkı Listesi          

Şarkıcı Listesi

 

Sinan Akçıl Kimdir


Doğum adı     Sinan Akçıl
Doğum         20 Mayıs 1982 Amsterdam Hollanda
Meslekler     Besteci, Müzisyen,  Şarkıcı,
Köken          Türk
Etkin yılları     2011
Tarzlar     Pop, Elektronik müzik, R&B
Plak şirketi     Poll Production
İlişkili hareketler     Hande Yener, Bengü , İzel, Hadise, Ferhat Göçer, Ziynet Sali, Ebru Yaşar, Kutsi, Teodora , Demet Sağıroğlu, Sibel Can, Ajda Pekkan, Seksendört, Demet Akalın

Sinan Akçıl (d. 20 Mayıs 1982; Amsterdam, Hollanda) Besteci, müzisyen ve şarkıcı.   

Biyografi
Müzik adamı Saim Akçıl'ın oğlu ve Piyanist İdil Akçıl'ın kardeşidir. Müziğe çok küçük yaşlarda başlamış, yaşının küçük olmasına rağmen yaptığı bestelerle beğeni kazanmıştır. Akçıl, şimdiye kadar başta İzel olmak üzere Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Candan Erçetin, Yaşar, Zeynep Casalini, Mustafa Sandal, Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Kutsi gibi isimlerle çalışmıştır. Hadise'nin Mayıs ayında yapılan 2009 Eurovision Şarkı Yarışması' nda Türkiye' yi temsil edip dördüncü olduğu Düm Tek Tek şarkısına imza atmıştır. Ayrıca, pop şarkıcısı Hande Yener'in 1 Nisan 2010 tarihinde çıkardığı Hande'ye Neler Oluyor? albümümdeki söz ve müzikler Sinan Akçıl'a aittir. Hande Yener'in 13 Eylül 2010'da çıkarmış olduğu Hande'yle Yaz Bitmez Albümündeki 10 Remix ve Uzaylı adlı şarkının söz ve düzenlemeleri de Sinan Akçıl imzalıdır. Sinan Akçıl son olarak Hande Yener'in Eylül 2011'de çıkarmış olduğu 'Teşekkürler' adlı albümündeki şarkıların söz yazarlığını ve bestelerini yaptı. Albümün çıkış şarkısı 'Teşekkürler'.....

Diskografi
Yıl     Albüm
2011     Kalp Sesi
2012     Karnaval

Video Klipler
Yıl     Şarkı Adı
2011     Atma (feat. Hande Yener)
2011     Cumartesi (feat. Ajda Pekkan)

Ödüller
Yıl     Organizasyon                                  Kategori
1996     Milliyet liselerarasi sarkı yarısması  En iyi beste
2010     Avrupa is adamlari dernegi           Yılın muzik adami
2010    İstanbul fm                                  Yılın sarkısı     bodrum
2010     Kral tv                                        Yılın radyolarda en cok calan sarkısı     ruya
2010     Turev vakfi                                 Yılın muzik adami
2011     Siyaset dergisi odulleri                 Yılın muzik adamı
2011     İstanbul taksiciler odul toreni        Yılın bestecisi
2011     Quality                                       Yılın quality müzik adamı

Ekleyen:Zinde Müzik

Sinan Akçıl Şarkıları, Video Klipleri

Rastgele Şarkıcılar

 
 
 

© Video Klip İzle, Albüm Dinle, Şarkı Sözleri | zindemuzik.com