Şarkı Listesi          

Şarkıcı Listesi

 

Yavuz Bingöl Kimdir


Biyografi
    Karslı Edebiyat öğretmeni olan Yılmaz Bingöl ve Yine Kars'lı Şahsenem Bacı olarak bilinen müzisyen bir annenin çocuğu olan Yavuz Bingöl, 1968'de Konya Karapınar Kayalı İlkokulu'nda devam eden sanatçı, arkasından İstanbul Halkalı'da aynı sınıfın ikinci dönemini okudu. 1974 yılında Ankara Malazgirt İlkokulu'na geçti. 1975'te burayı bitirerek, Mehmet Akif ortaokulu'nda eğitimine devam etti. Yavuz Bingöl'ün öğretmen çocuğu olması ilkokulu beş ayrı okulda okumasına neden oldu. Çocukluk yıllarında dedesinin Kurtuluş Savaşı'ndaki, babasının harp okulundaki anılarından etkilenerek çocukluğunda hep asker olmak istemesine rağmen, annesinin etkisiyle müziğe kayan ilgisi, onu ortaokulu ikinci sınıfta bırakarak Ankara Devlet Konservatuarı Korno-Piyano bölümüne iyi bir dereceyle girmesini sağladı.

Müzik yaşamı
    1979 yılı sonunda konservatuardan ayrılan Bingöl, 1980-83 yılları arasında kimi ailevi-özel sebeplerden dolayı müziğe ara verdi. 1983'de İzmir'de yaşadığı dönemlerde müzik öğretmeni İsmail Ünlü ve annesi ozan Şahsenem Bacı'nın büyük desteğiyle tekrar müziğe döndü. 1984'te askere gitti. 1986'da askerden döndü ve o yıl evlendi. Bu evliliğinden Türkü Sinem adında bir kızı oldu. Yavuz Bingöl, İzmirli müzisyen arkadaşı Nihat Aydın ile birlikte Grup Umuda Ezgi'yi kurarak yedi yıl protest müzik yaptı. Bu süreçte 15'e yakın besteye imza atan Bingöl, 1995 yılında Grup Umuda Ezgi'den ayrılarak kendi müziğini yaratmak üzere çalışmaya başladı ve Sen Türkülerini Söyle adlı ilk albümünü hazırladı. Poptan ve Arabesk müzikten dolayı gittikçe yozlaşan ve kirlenen müzik ortamına Anadolu kültürüyle yoğrulmuş türküleriyle çıkan ve kullandığı enstrümanlarla türkülere kentli bir sound katan Yavuz Bingöl, halktan büyük sevgi ve ilgi gördü. En son çıkardığı Üşüdüm Biraz albümü ile yine beklenen başarıyı yakaladı. 1970'li yıllarda annesi halk ozanı Şahsenem Bacı'nın popüler olduğu dönemlerde annesiyle birlikte başlayan müzik yaşamı İzmir Narlıdere Belediyesi'nde bir sokağa adının verilmesi ve 2000 yılının sonunda Almanya'da gerçekleşen bir konser için UNESCO tarafından barış elçisi olarak seçilmesi gibi önemli adımlarla yürüyüşüne devam ediyor.

Albümleri
    Sen Türkülerini Söyle (1995-Ada Müzik)
    Baharım Sensin (1997-Ada Müzik)
    Gülen Az (1998-Prestij Müzik)
    Sitemdir (1999-Prestij Müzik)
    Üşüdüm Biraz (2000-Sony Müzik)
    Umuda Ezgi'ler (2000-Ada Müzik) (Nihat Aydın ile birlikte)
    Belki Yine Gelirsin (2002-Sony Columbia Müzik)
    Unutulur Her Şey (2004-Seyhan Müzik)
    Biz (2005-Seyhan Müzik)
    Yare (2007-Seyhan Müzik)
    Kül (2010-Seyhan Müzik)
    Ateş (2012-Seyhan Müzik)

Sinema yaşamı
    Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun adlı filminde başrol oynayan Yavuz Bingöl, 61. Cannes Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülü (prix d'interprétation masculine) için yarıştı.

Filmografi
    Bulutların Ötesi (2012) - Bekir Aksu
    Mevsim Çiçek Açtı (2012) -
    İstanbul (2011) - Halil
    Yangın Var (2011) - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı
    72. Koğuş (2011) - Kaptan
    Kurtuluş Son Durak (2011) - Hüseyin
    Ateşe Yürümek (2010) - Fikret
    Gecenin Kanatları (2009) - Ali Rıza
    Üç Maymun (2008) - Eyüp
    Eşref Saati (2007/ 2008) - Kara Eşref
    Beyaz Melek (2007) - Hıdır
    Eşref Saati (2007) - Kara Eşref
    Eve Dönüş (2006)
    O Şimdi Mahkum (2005) - Karlıdağ
    Yanık Koza (2005) - Galip Çelebi
    Ah Be İstanbul (2004) - Metin
    Zerda (2002) - Şahin Eroğlu
    Bayanlar Baylar (2002) - Ozan
    O Şimdi Asker (2002) - Karlıdağ
    Salkım Hanımın Taneleri (1999) - Asker
    Cumhuriyet (1998) - Yahya Hayati Bey

Tiyatro
    72. Koğuş (2009) - Sadri Alışık Tiyatrosu, Yönetmen: Kemal Başar

Ekleyen:Zinde Müzik

Yavuz Bingöl Şarkıları, Video Klipleri

Rastgele Şarkıcılar

 
 
 

© Video Klip İzle, Albüm Dinle, Şarkı Sözleri | zindemuzik.com