Şarkı Listesi          

Şarkıcı Listesi

 

Ziynet Sali Kimdir


Doğum         29 Nisan 1975 Kıbrıs
Meslekler     Şarkıcı
Etkin yılları     2000-günümüz
Tarzlar     Rebetiko, Laiko, Pop
Plak şirketi     Dost (2001-2004), Zorba (2004-2008), DMC (2008-günümüz)
Resmî sitesi     ziynetsali.net  

Ziynet Sali (29 Nisan 1975), özellikle Yunanca şarkıları Türkçe sözlerle yeniden seslendirdiği şarkılarla ünlenen Kıbrıs Türkü] müzisyendir.

Biyografi
29 Nisan 1975'te Kıbrıs'ta doğmuştur. Uzun yıllar ailesi ile Londra'da yaşamıştır. Küçük yaşta gittiği Manchester'de altı yaşına kadar kalmış, 1981 yılında döndüğü Kıbrıs'ta ilk, orta ve lise eğitimini tamamlamıştır. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu müzik çalışmalarına ilk adımı lise eğitimi sırasında KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk müziği korosunda görev alarak atmıştır.
1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanarak İstanbul'a gelmiş ve 1999 yılında konservatuvardan dördüncülükle mezun olmuştur. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik'te çalışmalarda bulunmuştur. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan "BA-BA" albümü müzik sektöründeki ilk denemesi olmuştur. Sonraki üç yılda iyi bir Yunanca repertuvara sahip olmuştur. Bu arada Yunancasını da geliştirmiştir. Bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde "Amman Kuzum" albümünü piyasaya çıkarmıştır. Ayrıca "Zordur Oğlum" isimli şarkısı ile "Eurodance 2007" isimli yarışmada Avrupa birincisi olmuştur. (Bu albüm piyasaya çıktıktan 15 ay sonra Chiculata şarkısı ilave edilerek yenilenmiş ve "Amman Kuzum+1 Chiculata" olarak düzenlenmiştir.) 2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü "Mor Yıllar" piyasaya sürülmüştür ve bu albümle grafiğini yükseltmiştir.
Ziynet Sali, 2008 yılının sonlarına doğru "Herkes Evine"yi piyasaya sürmüştür. Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı Sali'nin albümü çıktığı andan itibaren büyük ilgi toplamıştır. Çıkış parçası, aynı zamanda albümle aynı ismi taşıyan parça büyük bir başarı yakalayarak Türkiye Billboard listelerinde 2 numaraya kadar yükselmiştir. Sali'nin bu başarısının altında; Hande Yener, Gülben Ergen, Demet Akalın, İzel gibi isimlerin şarkılarının tadında şarkılar okuduğu  ve İzel'in eski aranjörü Sinan Akçıl'la çalışması gerekçe olarak gösterildi.  Sali'nin ayrıca Funda Arar  ve İzel'le  de yakın bir dostluğu vardır.

Diskografi
Albümler
Yıl     Albüm-Single adı
2001     Ba-Ba
2004     Amman Kuzum
2005     Chiculata+1 (Amman Kuzum)
2006     Mor Yıllar
2008     Herkes Evine (2 CD)
2009     Bizde Böyle +Herkes Evine
2009     Rüya
2010     Bize Yeter
2011     Collection
2012     Sonsuz Ol
2012     Sonsuz Ol Remixes

Tekliler
    Bizde Böyle
    Rüya
    Bize Yeter
    Alışkın Değiliz

Video klipler
Yıl     Şarkı     Albüm
2001     "Ba Ba"     Ba-Ba
2004     "Yürek Yaralı Büyüyor"     Amman Kuzum
2005     "Amman Kuzum"
2006     "Zordur Oğlum"     Mor Yıllar
2007     "Mor Yıllar"
2008     "Herkes Evine"     Herkes Evine
2009     "Beş Çayı"
2009     "Hava Hoş"
2009     "Bizde Böyle"
2010     "Rüya"     Rüya
2010     "Bize Yeter"     Bize Yeter
2012     "Alışkın Değiliz"     Sonsuz Ol
2012     "Favori Aşkım"
2012     "Yanabiliriz"
2012     "Herşey Güzel Olacak"


Sinema filmleri
    Son Osmanlı Yandım Ali (2007)
    Çılgın Dersane Kampta (2008)

Ödüller
Yıl     Ödül veren organizasyon         Kategori
2009     13. İstanbul FM Müzik Ödülleri         En İyi Şarkı, Beste Ve Söz (Beş Çayı)
2009     15. Kavram Olimpiyat Ödül Töreni    Özel Ödül
2011     17. Kral Müzik Ödülleri               Radyolarda En Çok Çalınan Sarkı (Rüya)

Ekleyen:Zinde Müzik

Ziynet Sali Şarkıları, Video Klipleri

Rastgele Şarkıcılar

 
 
 

© Video Klip İzle, Albüm Dinle, Şarkı Sözleri | zindemuzik.com